KULTUP - Színházi projektnap a Babitsban

2024. június 12-én ellátogatott iskolánkba a KULTUP színházi roadshow és projektprogram. A rendezvény célja, hogy művészeti programokon keresztül népszerűsítse a színházlátogatást, a drámajátékot, a kultúrát. A nap kereteiben sok érdekes és szórakoztató programon vehettünk részt. 

A programunkat a nagy tornateremben kezdtük, ahol az egész 9. évfolyam felsorakozott. Osztályonként alkottunk egy csapatot, és a többi osztály ellen versenyeztünk. Különböző kártyákat kaptunk, amin gyorsan megoldható vicces feladatok voltak, és ezeket kellett teljesítenünk adott idő alatt.

Szerintem nagyon szórakoztató volt, és kicsit jobban összekovácsolta az osztályt, valamint más osztályokba járó diákokkal is beszélgethettünk, vagyis inkább jókat nevethettünk. 

Ezután egy érdekes mozgástréningre mentünk, ahol különböző gyakorlatokat csináltunk először önállóan, majd párban. Sokan kicsit furcsának tartottuk ezt a foglalkozást, de a feladatok érdekesek voltak.

A harmadik program mindenki számára nagyon szórakoztató volt, ugyanis egy igencsak különleges beatbox előadást láthattunk, amibe minket is bevontak. A lényege a megzenésített költészet volt, de több humoros dologgal is megnevettettek minket. Nekem nagyon tetszett ez az óra, vidáman és jó társaságban telt el.

Ezt követően a kaposvári Csiky Gergely Színház előadásában láthattuk a Halhatatlan szó című produkciót, ami Petőfi Sándor életét mutatta be szórakoztató formában.
Én élveztem az előadást, tetszett a koncepció, ugyanis a mennyben játszódott, ahol meginterjúvolták a költőt, és kiragadtak egy-egy eseményt az életéből.

Utolsó programként, Bánki Beni (volt Babitsos diák) irodalmi showján vettünk részt. Régi költők verseit és mai dalszövegeket kellett "összemixelnünk", vagyis a kettőből új szöveget alkottunk.
Az egész program nagyon szórakoztató volt, sokat nevettünk közben, és a kreatív feladatok az agyunkat is megmozgatták.

Lázár Lili 9.c



A KULTUP program résztvevői és programjai a Babitsban:
  • Grecsó Zoltán táncművész és táncpedagógus „Mozgástréning” foglalkozása: interaktív mozgásóra, amely a testi és lelki egészség fontosságát hangsúlyozta.
  • Bánki Beni egykori diákunk „Hello Yolo!” irodalmi show és színházi kvíz: interaktív irodalmi show és kvíz, amely a fiatalok nyelvén szólalt meg.
  • Eureka Games „Kapcsolódj!” közösségi vetélkedő: egy közösségépítő játék, amely során a diákok együttműködési és problémamegoldó képességeiket fejleszthették.
  • Kárász Eszter színész, énekes, bohócdoktor „A nevetés tudománya” és „Zenés költészet”: előadások, amelyek a humor és a zene erejét mutatták be.
  • Fekete János Jammal színész, zenész, beatboxos „Megzenésített költészet”: zenés előadás, amely a költészet és a zene kapcsolatát vizsgálta.
  • Keresztes Patrik táncos „Felnőni a találkozáshoz”: rövid táncperformansz előadása.
  • Vizsy Orsolya drámapedagógus „Ismersz engem?”: drámafoglalkozás, amely az önismeret és a társas kapcsolatok mélyebb megértését célozta.
  • Poprádi Norbert (A38 hajó) „Vegyük fel!”: interaktív előadás a hangtechnika világáról és a hangmérnöki munka rejtelmeiről.
  • Kaposvári Csíky Gergely Színház „Halhatatlan szó” című előadása: színházi produkció, amely irodalmi értékeket közvetített.
  • Történelemóra-Színház „II. András és az Aranybulla története”: akrobatikus elemekkel tarkított történelmi előadás.
Cikk az iskola honlapjánhttps://babits.pte.hu/cikkek/neves_muveszek_hoztak_kozelebb_diakjainkhoz_a_szinhazi_elmenyeket
Fotógalériahttps://babits.pte.hu/galeriak/neves_muveszek_hoztak_kozelebb_diakjainkhoz_a_szinhazi_elmenyeket

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Magyar írók és költők, akik mentális betegséggel küzdöttek

Ti küldtétek #47 - Ahol a folyami rákok énekelnek (könyvajánló)

József Attila halála - az örök rejtély